Saturday, 29 July 2017

Patut ke?

Assalamualaikum & Morning guys..(its 6 in the morning)

Acah-acah speaking. Tapi aku rasa macam tak kena. Haha. Actually aku punya tajuk tu takde la apa sangat. Mula-mula nak buat pasal benda yang berlaku. Tapi decide better tak perlu untuk masa sekarang. Haha.

So aku rasa macam nak jadi novelis la. Tapi tak ramai yang nak support kerja mulia aku ni. Haha. Aku dah terpk banyak tajuk. Tapi aku ni ada masalah repeat benda yang sama. Hahah. Means aku kalau dah buat cerita. Andai dah siap. Kalau buat citer lain. Mesti hampir sama dengan citer yang aku buat sebelum ni. Hahah.

Bukan tu saja. Aku suka buat kerja tengah jalan. Tengok je la dalam blog ni. Ada dua cerita aku buat. Tapi sampai ke sudah aku tak habiskan story line dia. Hahah. Nampak tak takde kesungguhan aku dalam membuat sesuatu tu. Haha.

Tapi kali ni aku dah ada idea. Cuma tak tahu macam mana nak buat. Aku bukan baca novel sangat. So aku tak tahu macam mana nak buat chapter untuk buku yang aku nak buat ni. Tapi aku dah ada idea untuk tajuk-tajuk novel aku. Hahah.

So aku bagi la dua tiga contoh idea untuk novel aku. Kalau ada yang baca blog ni. Tolong la pilih salah satu tajuk. Insyallah aku akan usahakan buat cerita tu. Okay here we go! Hahah

i) Cleaner itu suamiku.
ii) Kenangan
iii) Syurgaku
iv) Dia datang!
v) Pergi! Jangan Ganggu!

Act 4 dari tajuk tu aku baru dapat tadi. Hahah. Serius guys. Anyone yang baca. Harap dapat bagi pandangan cerita apa yang aku patut buat. Serius aku akan selesaikan novel ni kalau ada pilihan dan orang yang buat pilihan tu akan jadi orang pertama untuk baca cerita tu. Act kedua sebab aku yang pertama untuk baca cerita tu. Hahah.

Bye. Harap ada maklum balas. Thanks.

2 comments:

  1. V) Pergi! Jangan Ganggu! Haha

    ReplyDelete
  2. Haha. Nice. Okay plihan yg bgus. Dh start bt pn. Haha.

    ReplyDelete