Wednesday, 8 August 2012

kawan, keluarga & kekasih

Wow. Tajuk aku terbaik la kan. Hehehe. Tiba2 je aku terasa nak buat post macam ni. Hope viewer terhibur la and paham apa yang cuba di sampaikn. Hehehe. Lagi sekali ingin di ingatkan bahawa tajuk memang tak seindah isinya. Hehehe. Aku memang suka psycho org. Nak buat mcm mana. Hewhew.

Kawan biar ramai. Tapi tak semestinya mempunyai kawan yg ramai menjanjikan kebahagiaan bukan. Ada je kawan yg akan tikam kita dan sebagainya. Bukan aku nak kata semua kawan mcm 2. Tapi nak tak nak. Kita tetap akan jumpa golongan macam ni. Huhu. Kadang2 tak nak percaya kat kawan lagi sebab dorg suka tipu aku and sebagainya. Tapi ada la kawan2 yg aku betul2 hargai dan aku akan kenang sampai mati la. Hehehe.

Keluarga org yg sentiasa ada dengan kita. Walaupun mungkin tak serapat mana. Tapi kita mungkin akan berjumpa dengan dorg setiap hari di rumah. Hehehe. Kalau tak jumpa pun or dorg dduk jauh. Kita tetap akan jumpa dorg. Tapi org skang ada yg tak menghargai keluarga dorg sendiri sedangkan dorg beruntung mempunyai keluarga. Tapi sifat manusia kan. Aku pun macam tu gak. Kadang2 tak hargai keluarga sendiri. Tapi bila marah memang la pk mcm 2. Huhu. Tapi aku syg keluarga aku sepenuh hati aku walaupun kadang2 dorg buat aku marah and sebagainya. Sebab dorg sentiasa ada kat sisi aku kalau aku di timpa masalah. Hehehe.

Kekasih ialah org kedua terapat dgn kita selain keluarga or kawan. Dorg la tempat kita mengadu semua masalah kita dgn harapan dorg akan paham apa yg tengah kita lalui skang. Tapi tak semua indah bukan. Bunga yg kembang tetap akan layu. Kadang2 kekasih la jadi punca masalah yg kita hadapi. Kadang2 masalah yg boleh di selesaikn jadi tak selesai di sebabkn berlaku pergaduhan antara kita dan mereka. Huhu. Tapi adat berkasih bukan. Tak semestinya sentiasa bahagia. Hehehe. Cuma kadang2 ada pihak yg perlu mengalah dan bersikap matang dalam hubungan yg dibina.

Sebenarnya kat atas tu bukan tujuan asal aku. Tapi bila pk balik biar la aku berbincang dulu dengan dia sebelum aku berlaku jujur dalam blog ni or mana2 laman sesawang yg ada kat dunia ni. Hehehe. Ni je coretan yg aku boleh buat pada hari ni. Next time mungkin ada lagi kot.

No comments:

Post a Comment