Monday, 26 March 2012

kawan baik..

Sebab aku tengah mereng pagi2 ni..Aku tbe2 teringat kt kwn aku dlm fb..Ceh..Knapa aku mesti ingt kt ko??Bukan ko ingt kt aku pun..Anyway..Apa sebenarnya kawan baik ni??Aku tgk org ni mengaku dia ni kawan baik si polan n si polan ni..(jadah ayat aku 2) Tp aku tgk dorg ni rapat je lebih..Tp sorg ni bnyk berhsia sdangkn kwn dia 2 bnyk bg thu sume rhsia dia..Bleh kata sorg ni dh aggp kwn dia 2 lebih dari seorg kwn..Tp kwn dia 2 acuh x acuh dgn mmber dia 2..Kesian sgguh..

Bagi aku la..Kalu kita dh mengaku kwn baik..Ptt kita xde masalah utk berkgsi masalah kpd rakan kte ni..Ibarat kte pergi berperang..Kalu kita xde sifat kepercayaan terhadap pemimpin or rakan perjuangan..Of course la kita org pertama yg mati atau org yg pertama melarikn diri dari medan peperangan..

Baru2 ni aku dapat tahu yg "kwn baik" aku marah aku..Dia tuduh aku nk rmpas awek dia..Pergh..Tuduhan yg x berasas langsung..Aku dah la lama xlepak dgn dia..Awek dia plak aku xkenal lgsg..Sengal gler aku dpt kwn mcm 2..Dh la xnk bg thu aku sendiri..Tapi dia g sebar benda ni kt kwn2 aku..Dude aku dh xbermnat la nk rmpas awek org..Ko jgn perasan sgt k..Aku lgsg xkenal awek ko..Bertgur apa tah lg..Untung aku dpt kwn baik mcm ni..Hahaha..

Actually ape 2 kwn baik eh??Aku tgk ramai mengaku kwn baik tp aku tgk perangai dorg bukan mcm kwn baik..Memang la pergduhan 2 perkara biasa dlm hdup manusia..Tp bila aku tgk kwn baik bergaduh..Lain gila..Siap dorg tikam blakang kwn dorg thap dewa pnyer..(aku men game god of war so terpengaruh) Suma rhsia di hebohkn kat org len..Smpai suma org label kwn dia mcm2..Pelik la manusia ni..

Bg aku la..Lbih mudah impian aku..Aku nak sorg kwn yg aku boleh ceritakn sgala2nya..Sorg kwn yg xkn mengeluh mndgr stiap kluhan yg aku ckp..Sorg kwn yg akn sntiasa ade utk aku xkira susah or senang..Sorg kwn yg boleh menangis dgn aku..Tp apa yg aku impikn 2 terlalu smpurna..Takde org yg mcm 2..Tp kalu aku dpt hmpir sume ciri2 2 pn aku dh bersyukur terhdap kwn aku 2..=)

Ni je la yg boleh aku merepek kn..=D Dh xde idea ni..Sebab terlalu usha cter hntu..=D Hilang sume idea aku utk ltak dlb cter kali ni..Heheeheh...Anyway..Hope sapa2 yg baca bnda ni hargai la kwn baik anda slagi dorg ada..Bak kata org kwn utk snang bnyak..Tp kwn utk susah tak ramai..Kdg2 xde lgsg..:D

6 comments:

  1. bole x sy jdi kwan baik awk..?? haha~

    ReplyDelete
  2. boleh je..jd je la..xksah pn..:) (owner blog ni..hahaha)

    ReplyDelete
  3. mcm mne awk nk kwan ngn sy kalo awk xknal sy..?? haha~

    ReplyDelete
  4. sy knal rsenya..kalu xknal..kte knal skang..:D

    ReplyDelete
  5. msti awk knal sy kn. sy bdak degil,, ingat x..?? >_<''

    ReplyDelete
  6. oh..hahaha..apa la..tp kte mmg kwn kn??:D (mlas nk log in)

    ReplyDelete