Saturday, 25 February 2012

Cinta..

Don't know what to say..Tapi bila aku terbaca 1 blog 2 tbe2 idea dtg mencurah2..Hahaha..Ok aku riak sbntar..Lg pun aku nak bt tajuk ni sebab ada kwn aku kata xde tjuk psal cinta ke dlm blog aku ni..What the fish! Aku rasa ade je psal cinta tp dia tak prasan kot..(perli seketika..)

What the hell is love?? Is it some kind of food?? There nothing precisely about the meaning of love..Everyone say love is beauty..Love is pain..Love is stupid..So what can I put in a simple word that love is "Massive"..(kpd yg xthu ape mksd massive..sila la bkak kmus..:P)

Anyway..Berbalik kpd citer aku ttg blog kwn aku ni..Dia penah kata kt aku yg dia xkn bercnta lg n nk tumpukan perhatian kt pelajaran dia..Lama kelamaan aku terima je la alasan dia until one day aku terdetik nk tgk blog dia..Damn! Penuh kt post dia psal laki yg sekelas dgn dia..Shoot! The hell! Aku ingtkn dia xnk bercnta lg..Manusia mmg pelik..Cakap je lebih tp mesti buat yg sebaliknya..Aku salah seorg manusia 2..Aku usha blog dia saban hari pasal laki 2 je..Aku ckp kt dia yg dia dh jtuh cinta tp die still menafikn come on la "adik"..Dah terang2 ko 2 slalu cter psal dia..Dh memang xdpt di nafikn ko dh jtuh cnta semula..Jangan ego sgt..Cinta itu anugerah Tuhan..Kalu dh ada perasaan mcm 2..Trime je..Jgn bajet kata ko dh xde perasaan lg..:)

Kadang2 xsume percntaan yg kte harapkn kekal lama..Certain org akn memanggil cinta yg sekejap 2 cinta monyet..I mean mcm kt zaman skolah la..Org kata cinta mnyet je..Kalu cple xkn tahan lama..Tp berdasarkn pengalaman aku observe kwn2 n diri aku sendri..Aku rasa cinta monyet 2 xwujud sgt..Sbb aku tgk kt fb or tgk kwn2 aku..Dorg lyan "awek" dorg mcm isteri..Sampai biler org tnya status korg dgn brani nya kata korg 2 suami istri..Cinta sgt la menakutkn..:D

Mcm mana plak kalu cinta 3 segi kn..Tak sangka cinta pun boleh dtg dlm bentuk..(weird..-.-') Anyway..Kalu terjadi situasi begini memang sgt2 la rumit sbb susah nk menentukn siapa yg ptt bertakhta di hati kita..Tp kadang2 situasi ni boleh jd terbalik sprti kita suka perempuan/laki ni tp laki/perempuan ni suka kt kwn kte tp kwn kte suka kt kte..Sah memeningkn..Mcm mana nak jaga hati dorg ni??

Anyway..Banyak lg yg aku nk citer..Tapi xpe la..Kalu aku ada idea lg..Aku cuba la tulis psal cinta lg walaupun aku xde la pakar sgt..Cinta ni something yg best, menakutkan, kelakar, memedihkan n mcm2 la..Like I said love is massive..:)

No comments:

Post a Comment