Tuesday, 10 May 2016

Kelakar..

Assalamualaikum, Selamat pagi..

Kenapa tajuk aku kelakar? Sebab aku rasa kelakar harini. (okay..tak smpai) hahaha..

Aku saja je nak godek2 blog aku dari start aku buat benda alah ni..Sumpah aku rasa kelakar gila time zaman aku rajin berblogging ni..hahah..(ada ke ayat tu?)

semua ayat aku dalam blog ni..macam budak tak cukup umur je..haha..tapi memang time tu aku muda remaja gitu..sekarang pun sama je..hahah..

Bila baca komen..Rindu aku zaman tu..hahah..Rajin berbalas komen dengan org..Ada org suka baca blog aku..Best time tu..

Sekarang zaman dah makin maju..Kita dah ada facebook, instagram, wechat, whatsapp and many more apps that can be used..Tapi bagi aku blog still the best la..Sebabnya aku rasa lagi senang meluahkan perasaan menggunakan keyboard untuk menulis segala kisah aku..(acah2 novelis jap..ada ke ayt tu?)

Tapi serius kelakar dengan ketidak matangan aku menulis blog..Haha..macam budak kecik je..Tapi sekarang pun sama je..Hahah..Seronok plak aku menulis ni..Hahah..

Andai la ada yang membaca kan..Bagi la komen..Mungkin aku akan ada idea untuk menulis apa yang penting dan tak penting..Kalau Q&A pun boleh cadangkan..Aku akan menjawab dengan baik..Selagi boleh menjaga aib aku & orang..Insyallah..

Sorry takde gambar senyum yang menarik..Hahaha..


Friday, 6 May 2016

My name in Islam..

Assalamualaikum, Hai,

Punya gigih aku cari maksud aku dalam Islam..tapi takde..hahaha..jumpa memang jumpa..tapi tak menyatakan keseluruhan nama aku tu..Ni je yang aku dapat tunjuk kat orang yang membaca..hahaha..


Wednesday, 20 April 2016

Selfie

Assalamualaikum and hai everyone,

acah2 english jap..I think not many Malaysian people still and will read my blog..

So what the meaning of my title for today..For further record, sorry for my broken english..

Why people really like selfie? In bathroom, public toilet, whats make selfie so damn special?

I really dont like selfie, even my friends, family and special friend really like selfie. I even  was scolded for not like selfie and dont have any picture to give when people around ask for mine..I never put my self portrait in my phone..In my laptop still has it but i fell awkward seeing my self..Haha..

So what make selfie so special? for me, i will self portrait when i feel the place give some vibe and i will automatic take selfie and then show it to my friend or the world (using ig, fb, etc)

What I really like is to take photo of a scenery, the food i make and many more. like i said, i will only take photo when I feel some vibe and awaken my instinct to take the photo..Hahah..(greatly exaggerate)

Thats only in my opinion, for other people I dont know why they so bigoted with selfie. various people have various taste. Hihi..

Thanks for reading this.



Friday, 26 February 2016

yeay dapat kerja..

Assalamualaikum..

Macam yang tajuk kat atas..Setelah bertungkus lumus waktu hari interview untuk mencari sijil bagai..Aku dapat kerja..Haha..Syukur Alhamdulillah..

Aku harap semua akan berjalan lancar dan aku akan dapat bekerja dengan baik..Mana tahu ditawarkan tetap..Hihi..Kalau tak dapat tetap pun harap2 dapat la sambung kontrak..Hihi..

Tapi aku sebenarnya dalam dilema..Aku nak sambung belajar..Tapi aku baru je dapat kerja..Kalau aku sambung belajar..Maksudnya bulan 6 kalau rezeki..Aku dah boleh pergi..Tapi tu la..Aku tak tahu apa yang patut aku buat..

Aku nak duit..Hahaha..Tapi aku tak tahu aku nak belajar lagi ke tak..Malas nak hadap assignment sebenarnya..Haha..Tapi abang aku kata boleh buat apa benda tu..Aku lupa plak nama dia..Haha..Aku pun fikir baik gak buat mcm tu..Sambil kerja dan belajar..Tapi berat la..Aku bukan jenis multitasking..Kang kat tempat kerja buat pasal belajar..Assignment pasal kerja..Hahaha..

Tapi benda paling aku actually malu bila aku dapat kerja ni guna stpm..Aku punya stpm hancur kot..Aku dah hina sijil tu..Kata takde function la apa la..Sebab tu aku tak pernah terpk nak amik benda tu..Tapi Allah Maha Petunjuk..Dia tunjuk kan kat aku..Tak semua benda tak berbaloi aku buat..Cuma bila tiba masanya..Benda tu akan terjadi..Kun fayakun..

So kalau ada yang baca la blog ni..Tolong doakan aku ya dalam pekerjaan ni..Aku tak tahu la kalau ada yang masih layan blog ni..Aku cuma luahkan apa yang patut..Harap sapa2 yang baca doakan kejayaan aku dan permudahkan segala urusan aku ni..Amin..

Bagi orang luar,,Mana tahu terbaca la kan..Guna la google translate..Insyallah dia translate apa yang aku tulis dengan betul..Hihi,,

Monday, 8 February 2016

Konvokesyen..

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

macam tajuk kat atas la kan..Akhirnya aku grad gak setelah 3 tahun bertungkus lumus belajar dekat Poli..Usaha aku boleh kata berbaloi la gak..Huhu..First aku disappoint la gak dengan markah final aku..Below 3..Huhu..Mana nk sambung belajar kalau macam tu..

Sume salah aku gak..Dah tahu result lepas2 dah teruk..Tetap main2 & give up masa minit2 akhir..Hahah...Tapi aku berharap gak untuk sambung belajar..Sampai Phd kalu di izinkan..Kalu tak degree or Master kot pling truk..hihi..Insyallah..Amin..

Aku sedar aku lari tajuk..So apa yang aku nak katakan aku akan berkonvo n merasa prasaan berkonvo..Hahah..Hope aku tak bernasib malang time tu..Aku harap semua berjalan dengan lancar..Amin..Doakan saya ya kawan2..(mcm aku ada kwn je yg layan blog ni) 

Sekian itu sahaja coretan untuk harini..Aku akan bagi blog2 or isi kandungan yang lebih menarik dan berisi..Maybe la..Hahah..

Tuesday, 2 February 2016

2016

Assalamualaikum..aku mmg suka update blog ni stahun skali..haha..

tak banyak aku nak citer masuk tahun ni..takde benda baru pun..yang ada aku cuma menganggur nak dekat 3 bulan dh..haha..

tahun ni takde benda menarik sangat yang berlaku kat aku..kalau tak silap aku la..dh masuk 2 bulan..takde benda sgt..benda memalukan ada la..aku pergi interview kerja tapi lgsg tak tahu aku amik jawatan apa..dengan tak bawak filenya..hahaha..

tapi alhamdulillah..Allah murahkn rezeki hamba Dia ni..aku dapat gak kerja..kontrak pun kontrak la..janji kerja ada duit..aku akan buat yang terbaik..hihi..

tu je la celoteh aku kali ni..aku sebenarnya lupa blog sendiri..haha..ni dah jumpa..aku akan rajin kn diri untuk mengupdate ttg apa yang menarik dan tak menarik yang berlaku kat diri aku ni..

Monday, 28 December 2015

the end of 2015..

Assalamualaikum..and good morning..i guess..Hahaha..

pejam celik pejam celik..dah near 2016..lama nau aku xupdate blog aku ni..ntah ada orang main lg benda alah ni..sekarang kan dah ada facebook, twitter, instagram dan sebagainya la..

its funny actually when someone post a picture but give some shit about life that really dont suite with the picture itself..yeah..a picture tell a thousand story right..hahaha..

tapi tu la psal..walaupun dah nak masuk tahun 2016..aku takde azam baru or cita-cita yang nak aku realisasikan..ntah la..mungkin aku dah kehilangan arah agaknya..

lepas habis blajar dengan pointer yang cukup2 makan tu..aku rasa peluang aku nak sambung belajar agak sukar la..semua salah aku sendiri..sebab malas belajar..kan dah kena penangan dia..hahah..

dah la tak kerja..menyusahkan keluarga nak support aku kan..huhu..in sha Allah aku akan cari kerja dan sambung belajar..kalau dapat sambung belajar..aku akan memperbaiki kekurangan diri dan cekalkan diri dalam menempuh dugaan belajar..

merancang memang la banyak benda aku nak buat..tapi kalau Allah nak ubah perancangan tu..berubah la gak..so aku kena prepare dalam segala aspek..dan berharap Allah sentiasa mempermudahkan urusan aku ni..Dia sentiasa menolong hambaNya..cuma hambaNya je yang selalu alpa dengan duniawi..huhu..

ni je la coretan aku untuk tengah pagi ni..banyak benda aku nak citer..so aku akan buat yg terbaik untuk menceritakan benda yg lagi menarik dan tertarik..hihi..

peace..love u all..hehe..