Thursday, 26 October 2017

Mimpi yang tak sempurna

Assalamualaikum & slamat sejahtera.

Tajuk xde kena mengena rasanya. Saja nk nampak mcm menarik. Haha.

Harini aku mimpi pasal si dia. My lovely ex. Haha. Sumpah aku tak pk apa pun. Tapi entah macam mana aku boleh mimpi pasal dia. Mungkin sebab dia punya tarikh kahwin dah dekat. So secara tak langsung aku mimpi dia.

So here goes my stupid dream as I remember. Mungkin aku akan tambah2 sikit bagi nampak gempak and ada jalan cerita. Haha.

"Weyh! Kau apahal ada kat sini lagi? Dia nak kahwin dah kan. Apahal kau boleh duduk sini?!", orang yang aku tak kenal marah aku. Aku macam blur giler bila kena marah macam tu. Then aku boleh tengok tarikh kat kalendar phone.

"Oh, harini dia kahwin la. Patut ke aku pergi?", soal aku pada diri sendiri.

"Weyh! Kau pahal dowh?! Tak nak halang dia ke? Kau tahu tak dia tengah tunggu kau!", marah org tu lagi. Aku terdiam dan macam bodoh tiba-tiba aku rasa ada peluang nak dapatkan dia balik. Aku terus bangun dan bersiap macam pengantin. Haha.

Aku berlari mengejar menaiki tangga masjid dan tiba-tiba aku terjatuh. Aku menjerit,"Apahal kaki aku tak boleh lari ni. Bangun la s***! Aku nak dia! Ya Allah, tolong la aku", aku merintih sambil merangkak.

"Weyh kau okay tak?", satu suara datang dan mengangkat aku.

"Biar aku tolong kau, kau kena dapatkan dia balik. Dia cintakan kau je", kata suara tu sambil mendukung aku. Entah macam mana aku dapat kekuatan dari kata-kata orang tu. Aku terus bangun dan berlari untuk mendapatkan dia.

Setiap langkah yang aku amik. Aku teringat semua memori aku dengan dia. 5 tahun bersama. Bukan benda mudah nak buang. Argh! menyesalnya aku dulu amik mudah tentang diri dia. Sekarang aku yang merana untuk dapatkan dia.

Akhirnya aku sampai kat pintu masjid. Majlis belum bermula lagi. Aku nampak semua tengah sibuk bersiap dan menunggu pengantin lelaki. Then aku nampak kau dari luar. Berbaju merah maroon. Cantiknya kau waktu tu macam bidadari.

Aku terfana dengan kecantikan kau. Then aku nampak kau tersenyum bahagia di samping keluarga dan rakan baik kau. Waktu tu aku decide aku kena lepaskan kau dan tengok saja kau bernikah dengan lelaki pilihan kau. Aku dah sia-siakan kau. Jadi aku takkan halang perkahwinan kau demi kebahagiaan kau.

Aku stay sampai majlis akad nikah kau selesai. Then aku saja datang depan kau dan mengucapkan tahniah pada suami kau dan juga diri kau. Kau seperti terkejut dan ingin marah. Aku berkata,"Sorry, tahu awak tak bagi datang. Tapi saya nak datang gak. Its a wonderful day isn't it. Senyum okay. Awak cantik". Sambil tu aku melontarkan senyuman yang paling ikhlas yang aku ada walaupun hati aku berdebar dan air mata nak mengalir.

Then, aku tersedar dari tidur dan rasa sedih sangat tapi happy. Melepaskan kau mungkin yang terbaik untuk diri aku dan juga kau. Thanks untuk semua kenangan.

Then aku baru sedar. Aku cerita benda ni dari dia terus kepada kau kan. Hahah. Sebab aku tak tahu la kalau dia baca lagi blog aku ni. Sebab aku tengok ada je view dari orang. Tak tahu la kalu dari orang luar. Kalau korang rasa nak komen. Buat je la. Insyallah aku akan jawab semua pertanyaan or komen yang ada.

Sunday, 27 August 2017

Road to novelist..

Okay. Aku tak tahu apa yg aku tulis kat tajuk tu betul ke tak. Buat masa sekarang aku rasa aku punya novel sulung seram mengalami masalah. Aku takde idea nak buat seram macam mana. Aku rasa aku nak siapkan je dulu novel ni. Then cari kartunis yang boleh lukis untuk aku. Aku rasa macam nak buat komik je. Hahaha.

Disebabkan tiada talent or otak genius macam novelis lain. Aku terpaksa tangguhkan buat cerita walaupun kadang2 aku terfikir cerita baru tapi aku tak tahu nak olah macam mana sebab novel aku buat ni berkait.

Aku tak nak orang pening baca in case aku betul2 publish kat luar nanti. (angan2 tinggi) So aku berharap sangat dapat buat novel aku dengan berjaya. Kalau berjaya aku memang genius sebab terbitkan novel sulung dengan jualan yang tinggi. Huahaha. (perasan tak dapat di bendung)

Okay. Itu je aku nak membongak kali ni. Aku nak dapatkan idea dalam bilik air. Aku dapat idea dengan mandi. Bukan buang apa yang patut. Haha. Chow.

Thursday, 17 August 2017

Selamat tinggal..


Haha. Aku takde idea nak letak lagu apa. Sebab aku perasan ramai cover lagu ni. Apakan daya. Aku ni suara sumbang. So takde masa nak buat cover lagu orang ni. Haha.

Ada je aku buat video. Takde muka la. Tapi kejap je. Aku dengar then aku buang. Haha. Aku takde keberanian nak nyanyi sampai semua orang dengar kan. Karaoke lain la. Sebab dalam bilik. Haha. Takde sapa akan rakam then benda macam tu takkan tersebar. Haha.

Mungkin one day aku akan nyanyi then letak kat insta aku. Dapat ramai view. Aku buat la vid banyak2 cover lagu orang dengan suara sumbang aku ni. Hahahaha..

Okay lari tajuk. Haha. Tapi serius. Kalau la ada orang bagi support mungkin aku akan buat. Haha. Kadang2 giler aku datang. Aku confirm nyanyi punya. Silap haribulan buat live. Hahah.

Tapi patah hati la kan. Sebab takde sapa nak support. Haha. Yes. Kena dengan tajuk. Haha.

Btw. Aku serius. So here goes nothing.

Anyway, tahniah untuk pertunangan awak. Semoga bahagia hingga ke jinjang pelamin. Then bahagia hingga jannah. Dapat anak2 comel macam saya tapi yang pasti bukan perangai macam saya la. Haha. Have a nice future together with ur future husband. Congrats.

Lagu lepas fatin tu nyanyi tu lagu yang sesuai untuk awak. Haha. Nice. LKBK selamat pengantin baru. Thanks for everything. Ni yang terakhir.




Wednesday, 16 August 2017

Tragis..

Assalamualaikum & Selamat sejahtera..

Tajuk tragis sebab aku buat blog ni. Takde sapa pun view. Plg bnyak pun 4 view je. Plg tragis takde sapa pun view. Hahaha.

Tp aku okay je la. Sebab bagi aku better takde orang yang baca. At least aku boleh luah perasaan. Kutuk orang. Hahah.

Pasal novel aku. Dah 5 part siap. Tapi tak tahu la tiba-tiba je takde semangat. Sebab aku rasa cerita aku makin merepek sangat. Walaupun memang sepatutnya merepek. Cuma aku rasa lari tema dan tajuk sangat citer aku tu.

So aku harap ada la yang membaca ni. Doakn yang aku dapat semangat & teruskan usaha aku untuk menjadi novelis yang berjaya. Amin...

Saturday, 12 August 2017

Depression

Assalamualaikum and good evening peeps. Haha.

Like the title said. Actually forgot the actually word for that. So I just used what I feel right. Haha.

Actually, I really in the state of depression. For real. I dont know how long can I maintain my sanity. I dont forget Gods. Everyday I pray to Him give me the will to fight this. But day by day I think its getting worse.

I really want to die right now. I dont care about people anymore. I just want they all gone or Im gone from this world. I really can't take this anymore. But I think its all my fault that this thing become more worse than it should.

I wish I can maintain my sanity or I think I will do some serious shit if I lost control over myself. Cause I think I want to kill the people that really dear to me.

Please pray that I can get this over. I can gain control of my life. If not, I will end my life.

Just kidding..Hahahah..


Tuesday, 1 August 2017

Ayam Panggang.

Assalamualaikum & good evening.

Okay. title for today "ayam panggang", in english i think its was roasted chicken. Haha.

Seriously guys, my english gone pretty bad lately. Haha. So wish me luck for making the roasted chicken and none of my family will go to hospital for my cooking. Haha.

If its really good. I will post the recipe that I "ciplak". Haha. Its an open world. So finder keeper. feel like im a bad guys right now. Haha.

Okay. Thats all my "celoteh" for now. Wish me luck okay. Buhbye.

Monday, 31 July 2017

Undian telah dibuat..

Assalamualaikum and good evening/morning.

Haha. Im forced to make this in english because there is my friend that would like to read my blog. So I will do my best to making this entry that can be readable.

So in my previous entry. I talk about to make a novel. So I gave several option to pick. But only two of my friend did the vote. No one else care about it. Haha.

So I decide to make the option number 5 that title Jangan Ganggu. I start making the story and finish 2 part already. But im not quite sure if its okay or not. But when I finish. I hope people will loving it. So I will try my best. So pray for my success.