Sunday, 27 August 2017

Road to novelist..

Okay. Aku tak tahu apa yg aku tulis kat tajuk tu betul ke tak. Buat masa sekarang aku rasa aku punya novel sulung seram mengalami masalah. Aku takde idea nak buat seram macam mana. Aku rasa aku nak siapkan je dulu novel ni. Then cari kartunis yang boleh lukis untuk aku. Aku rasa macam nak buat komik je. Hahaha.

Disebabkan tiada talent or otak genius macam novelis lain. Aku terpaksa tangguhkan buat cerita walaupun kadang2 aku terfikir cerita baru tapi aku tak tahu nak olah macam mana sebab novel aku buat ni berkait.

Aku tak nak orang pening baca in case aku betul2 publish kat luar nanti. (angan2 tinggi) So aku berharap sangat dapat buat novel aku dengan berjaya. Kalau berjaya aku memang genius sebab terbitkan novel sulung dengan jualan yang tinggi. Huahaha. (perasan tak dapat di bendung)

Okay. Itu je aku nak membongak kali ni. Aku nak dapatkan idea dalam bilik air. Aku dapat idea dengan mandi. Bukan buang apa yang patut. Haha. Chow.

Thursday, 17 August 2017

Selamat tinggal..


Haha. Aku takde idea nak letak lagu apa. Sebab aku perasan ramai cover lagu ni. Apakan daya. Aku ni suara sumbang. So takde masa nak buat cover lagu orang ni. Haha.

Ada je aku buat video. Takde muka la. Tapi kejap je. Aku dengar then aku buang. Haha. Aku takde keberanian nak nyanyi sampai semua orang dengar kan. Karaoke lain la. Sebab dalam bilik. Haha. Takde sapa akan rakam then benda macam tu takkan tersebar. Haha.

Mungkin one day aku akan nyanyi then letak kat insta aku. Dapat ramai view. Aku buat la vid banyak2 cover lagu orang dengan suara sumbang aku ni. Hahahaha..

Okay lari tajuk. Haha. Tapi serius. Kalau la ada orang bagi support mungkin aku akan buat. Haha. Kadang2 giler aku datang. Aku confirm nyanyi punya. Silap haribulan buat live. Hahah.

Tapi patah hati la kan. Sebab takde sapa nak support. Haha. Yes. Kena dengan tajuk. Haha.

Btw. Aku serius. So here goes nothing.

Anyway, tahniah untuk pertunangan awak. Semoga bahagia hingga ke jinjang pelamin. Then bahagia hingga jannah. Dapat anak2 comel macam saya tapi yang pasti bukan perangai macam saya la. Haha. Have a nice future together with ur future husband. Congrats.

Lagu lepas fatin tu nyanyi tu lagu yang sesuai untuk awak. Haha. Nice. LKBK selamat pengantin baru. Thanks for everything. Ni yang terakhir.




Wednesday, 16 August 2017

Tragis..

Assalamualaikum & Selamat sejahtera..

Tajuk tragis sebab aku buat blog ni. Takde sapa pun view. Plg bnyak pun 4 view je. Plg tragis takde sapa pun view. Hahaha.

Tp aku okay je la. Sebab bagi aku better takde orang yang baca. At least aku boleh luah perasaan. Kutuk orang. Hahah.

Pasal novel aku. Dah 5 part siap. Tapi tak tahu la tiba-tiba je takde semangat. Sebab aku rasa cerita aku makin merepek sangat. Walaupun memang sepatutnya merepek. Cuma aku rasa lari tema dan tajuk sangat citer aku tu.

So aku harap ada la yang membaca ni. Doakn yang aku dapat semangat & teruskan usaha aku untuk menjadi novelis yang berjaya. Amin...

Saturday, 12 August 2017

Depression

Assalamualaikum and good evening peeps. Haha.

Like the title said. Actually forgot the actually word for that. So I just used what I feel right. Haha.

Actually, I really in the state of depression. For real. I dont know how long can I maintain my sanity. I dont forget Gods. Everyday I pray to Him give me the will to fight this. But day by day I think its getting worse.

I really want to die right now. I dont care about people anymore. I just want they all gone or Im gone from this world. I really can't take this anymore. But I think its all my fault that this thing become more worse than it should.

I wish I can maintain my sanity or I think I will do some serious shit if I lost control over myself. Cause I think I want to kill the people that really dear to me.

Please pray that I can get this over. I can gain control of my life. If not, I will end my life.

Just kidding..Hahahah..


Tuesday, 1 August 2017

Ayam Panggang.

Assalamualaikum & good evening.

Okay. title for today "ayam panggang", in english i think its was roasted chicken. Haha.

Seriously guys, my english gone pretty bad lately. Haha. So wish me luck for making the roasted chicken and none of my family will go to hospital for my cooking. Haha.

If its really good. I will post the recipe that I "ciplak". Haha. Its an open world. So finder keeper. feel like im a bad guys right now. Haha.

Okay. Thats all my "celoteh" for now. Wish me luck okay. Buhbye.

Monday, 31 July 2017

Undian telah dibuat..

Assalamualaikum and good evening/morning.

Haha. Im forced to make this in english because there is my friend that would like to read my blog. So I will do my best to making this entry that can be readable.

So in my previous entry. I talk about to make a novel. So I gave several option to pick. But only two of my friend did the vote. No one else care about it. Haha.

So I decide to make the option number 5 that title Jangan Ganggu. I start making the story and finish 2 part already. But im not quite sure if its okay or not. But when I finish. I hope people will loving it. So I will try my best. So pray for my success.


Saturday, 29 July 2017

Patut ke?

Assalamualaikum & Morning guys..(its 6 in the morning)

Acah-acah speaking. Tapi aku rasa macam tak kena. Haha. Actually aku punya tajuk tu takde la apa sangat. Mula-mula nak buat pasal benda yang berlaku. Tapi decide better tak perlu untuk masa sekarang. Haha.

So aku rasa macam nak jadi novelis la. Tapi tak ramai yang nak support kerja mulia aku ni. Haha. Aku dah terpk banyak tajuk. Tapi aku ni ada masalah repeat benda yang sama. Hahah. Means aku kalau dah buat cerita. Andai dah siap. Kalau buat citer lain. Mesti hampir sama dengan citer yang aku buat sebelum ni. Hahah.

Bukan tu saja. Aku suka buat kerja tengah jalan. Tengok je la dalam blog ni. Ada dua cerita aku buat. Tapi sampai ke sudah aku tak habiskan story line dia. Hahah. Nampak tak takde kesungguhan aku dalam membuat sesuatu tu. Haha.

Tapi kali ni aku dah ada idea. Cuma tak tahu macam mana nak buat. Aku bukan baca novel sangat. So aku tak tahu macam mana nak buat chapter untuk buku yang aku nak buat ni. Tapi aku dah ada idea untuk tajuk-tajuk novel aku. Hahah.

So aku bagi la dua tiga contoh idea untuk novel aku. Kalau ada yang baca blog ni. Tolong la pilih salah satu tajuk. Insyallah aku akan usahakan buat cerita tu. Okay here we go! Hahah

i) Cleaner itu suamiku.
ii) Kenangan
iii) Syurgaku
iv) Dia datang!
v) Pergi! Jangan Ganggu!

Act 4 dari tajuk tu aku baru dapat tadi. Hahah. Serius guys. Anyone yang baca. Harap dapat bagi pandangan cerita apa yang aku patut buat. Serius aku akan selesaikan novel ni kalau ada pilihan dan orang yang buat pilihan tu akan jadi orang pertama untuk baca cerita tu. Act kedua sebab aku yang pertama untuk baca cerita tu. Hahah.

Bye. Harap ada maklum balas. Thanks.